Libellen route Lomm

Lengte: 4 km, datum gepubliceerd: 22-05-2015Download deze route
De auto neergezet op de parkeerplaats bij industrieterrein de Spikweien. Van daaruit aan de Libellenroute van circa 3km begonnen.
Het begin van de route loopt over een ruime bosweg, de Lommerweg, waar je met de auto niet mag komen. Links en rechts van de weg bevinden zich al kleine vennen, waar je de kleine kikkers, in deze tijd van het jaar, weg ziet springen. Hun gekwaak is overduidelijk aanwezig. Als je naar rechts afbuigt ga je het bos in met overwegend dennenhout, met daartussen loofhout. Overal kom je langs vennen, van groot tot klein, welke zijn omgeven door heide. Libellen hebben we nog niet zoveel gezien, maar 4, daar was het nog net te vroeg voor.
Het was wel erg aangenaam in de lentezon en we hebben op een bankje van het Limburgs Landschap "Je zit goed bij het Limburgs Landschap", heerlijk van de zon genoten. Het pad loopt langs de Wittenberg, een zandverstuiving zoals je die in de Maasduinen veel vindt. We zijn er omheen gelopen, maar het schijnt dat je een mooi uitzicht hebt over de vennen als je er bovenop staat.
De weg terug loopt weer een heel eindje door het bos. Een erg mooie route om te wandelen.

Terug naar overzicht