Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Noord-Brabant ::
 
 
Naam v/d route: Rond Olland
Startplaats: Olland St. Oedenrode
Afstand: 10 km
Geplaatst op: 04-07-2012
Start CoŲrdinaat: N 51.583735   -   E 5.400153
Honden? Het is toegestaan om de hond mee te nemen tijdens deze wandeling
Rond Olland

Deze mooie landelijke wandeling rond het dorp Olland, begint en eindigd bij de Sint-Petruskapel. De Sint-Petruskapel is opgericht in 1990 ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de parochie. Ze staat op de plaats waar eerder ook al een naar Sint-Petrus vernoemde kapel stond. Deze was er al voor 1466 en werd toen vanuit Boxtel bediend.

Rond Olland
In 1466 werd te Olland een klein Kartuizerklooster opgericht, van waaruit in het vervolg de kapel bediend werd. De grond waarop het klooster stond was geschonken door kanunnik Ludolph van der Water. Later vertrokken de monniken naar Vught, aangezien de bodem in Olland te moerassig was. Vanaf 1670 werd de kapel gebruikt als school, om in 1871 te worden gesloopt.

Rond Olland
Vandaaruit loopt de Route richting de Dommel waar je een groot deel van de route langswandeld. Olland ligt in het Dommeldal, terwijl een zijbeek hiervan, de Ollandse Loop, langs het dorp loopt.

Rond Olland
Het dorp ligt in een landbouwgebied dat nog betrekkelijk kleinschalig is, met populierenrijen en hier en daar kleine stukjes bos. Naar het zuiden toe gaat dit over in het Dommeldal, terwijl het gebied naar het noorden toe overgaat in een grootschalige heide-ontginning, 'Rooise Heide' genaamd, waar je eveneens langswandeld.

Rond Olland


Leuk gewandeld? Laat ook eens een reactie achter op mijn website: www.wandelen.dse.nlDeze GPSroute is u aangeboden door:     Wandelen.dse.nl
 
 
Aantal reacties op Rond Olland : [1]  
 
20-5-2013 Frank Boelens
Gelopen op de dag van de troonswisseling. Beschrijving van de route klopt precies. Aantrekkelijke, gevarieerde wandeling in een afwisselend landschap. Vooral het stuk langs de Dommel is mooi. In dit stuk van de provincie is het haast onmogelijk om niet langs varkenshouderijen te lopen, maar het bleef beperkt. Vlakbij het startpunt ligt een sportcomplex waar je makkelijk je auto kunt parkeren. De route is een rondje om Olland, een aantrekkelijk dorpje met leuke horeca-zaken. De informatieborden onderweg geven een duidelijke uitleg van de cultuur-historische waarde en de geschiedenis van het gebied.
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com