Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6114 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroute in de provincie Noord-Brabant ::
 
 
Naam v/d route: Het Groene Woud Zuid
Startplaats: Best
Afstand: 12 km
Geplaatst op: 21-03-2014
Start CoŲrdinaat: N 51.529935   -   E 5.364002
Het Groene Woud Zuid
Wandeling via Landgoed Heerenbeek, natuurgebied De Mortelen en De Woekens te Oirschot.
Afstand: 12 km.
Startplaats: Buitengebied van Best op de kruising Huiskenshoek "Driehoekweg" Vering te Best op grens met Oirschot. Je kunt er ook voor kiezen de wandeling te starten bij herberg De Schutskuil aan de Oude Grintweg 100 te Oirschot.

Het Groene Woud Zuid

Werkelijk een prachtige natuurwandeling met afwisselend prachtige landschapselementen met o.a. waterlopen, natte gebieden en kleinschalige coulissen landschappen en je komt langs prachtige boerderijen en het prachtige landhuis Heerenbeek.

Het Groene Woud Zuid Na ongeveer 5 km passeer je herberg De Schutskuil waar je een hapje en/of drankje kunt nuttigen. Check via internet de openingstijden. Dit is de enigste horecagelegenheid op de route. De wandelroute loopt door drie aangrenzende natuurgebieden. De wandeling gaat eerst naar Landgoed Heerenbeek, een bosrijke omgeving, dan via de natuurgebieden De Mortelen en De Woekens weer terug richting finish.

Het Groene Woud Zuid
Deze drie natuurgebieden behoren tot "Het Groene Woud Zuid" en zijn opgenomen in de ecologische hoofdstructuur. Aanzienlijke delen van deze gebieden zijn in eigendom en beheer bij de natuurvereniging "Het Brabants landschap" waarbij deze gebieden waar nodig weer in hun oorspronkelijke karakter zijn hersteld. Kortom een wandeling voor de echte natuur liefhebbers.Deze GPSroute is u aangeboden door:     Martien van der Heijden
 
 
Aantal reacties op Het Groene Woud Zuid : [2]  
 
2-4-2014 Ludens
Hele mooie wandeling! Door authentiek Brabant landschap heb ik deze vanmorgen gelopen. De tocht voert door een populair wandel-gebied en gaat vooral over onverharde paden. Op enkele stukken na, dan loop je over een B-weggetje. Het mag geen naam hebben.
Een tip: Ik ben twee keer afgeweken van de route die ik tegen de klok in liep. Aangekomen bij het slot ben ik, bij de ingang van het slot, niet linksaf geslagen, de laan in. Maar ik ben rechtdoor en daarna eerste links gewandeld. Dat leek me wat spannender. En voorbij de forellenvijver heb ik niet het fietspad gevolgd maar ben ik, net over de brug, linksaf het wandelpad in gelopen en het riviertje gevolgd. Uitgekomen bij een weg rechtsaf en daarna wandelpad links bracht me terug op de route. Een aanrader, wat mij betreft ****.
 
 
9-1-2016 Martin van Gestel
Deze wandeling als 1e wandeling met een Etrex 25 touch gelopen in "onze" achtertuin. Hele mooie route inderdaad! Bij het witte huis van het Heerbeeck de alternatieve route genomen ipv over het witte pad voor dit landgoed - maar dat was geen succes in deze tijd van het jaar. 600 meter enorme blubber en tot over de enkels erin wegzakken.
Maar nogmaals: bedankt voor het plaatsen. Hele leuke route!
 
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Montfoort - Lekdijk
 Fiets en wandel route Lu
 Wandeling Needse Berg
 Ten Cate rit 2018
 BdR mtb route
 11 Dorpenroute rond Tilb
 Wandeling Landgoed Overi
 Rondje Twente / Gelderla
 Rondje Utrecht Gouda en
 Rondje Gildehaus Duitsla
 rondje Am Knittenberg in


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com