Het Twiske - Marsenroute

Lengte: 8 km, datum gepubliceerd: 06-02-2013Download deze route
Een wandeling door boerenland, maar ook over een groene heuvel en langs ruige weiden, een oude sluis en dijkdoorbraakjes.
De wandeling is moeilijk toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Mede vanwege het overklimmen van hekken en doorploegen van weiland(jes).

De route is gemarkeerd
Bij regen en in de winter raden wij u aan gepast schoeisel te dragen.

Natuur
Deze route loopt voor een groot deel door deelgebied De Vennen, een venig, nat en open gebied ideaal voor weide-, water-, en rietvogels. Sommige oevers zijn zachtglooiend gemaakt om de bloemenrijkdom te vergroten.

Historie
De naam Marsen is afgeleid van moeras- ’marsh’ in het engels, ’marais’ in het frans. Kennelijk was het veenland vroeger zo drassig en ruig, dat de naam De Marsen ingang vond.

Cultuur
U passeert tijdens de wandeling de Twiskemolen. Dit is een rietgedekte watermolen uit 1572, die oorspronkelijk in Barsingerhorn stond, maar in 1974 is herbouwd aan de Zuidwestplas.

Routebeschrijving
De route is gemarkeerd met zwarte paaltjes met groene pijltjes. De route biedt enkele afsteekmogelijkheden die zijn gemarkeerd met groene pijltjes op een witte achtergrond.

Honden toegestaan
Honden altijd aan de lijn, behalve op hondenuitlaatterreinen. Honden zijn niet toegestaan op het strand. De omschrijving is deels overgenomen van: www.hettwiske.nl

Terug naar overzicht