Hadrian Wall

Lengte: 145 km, datum gepubliceerd: 25-05-2005Download deze route
Een hoop oude stenen?


Hadrian's Walll (de Muur van Hadrianus) is het belangrijkste monument dat de Romeinen in Groot-Brittannië gebouwd hebben en de meest bekende grens in het hele Romeinse Rijk.
De muur is bijna 2000 jaar oud, en dankzij het wilde landschap, de steden en dorpen is een bezoek aan Hadrian's Wall een must voor iedere wandelaar.
Recent is het wandelpad langs de "Chinese Muur van Engeland" vernieuwd. Een voettocht langs Hadrian?s Wall is interessant voor liefhebbers van natuur en landschap maar is ook een openbaring voor reizigers met historische en archeologische interesse.



Hadrian Wall Hadrian's Wall is meer dan een muur.
Er zijn forten, mijl-kastelen, tempels en torens over de hele lengte, en musea, reconstructies en bezoekerscentra brengen de hele grens tot leven.
De ru?nes zijn soms grimmig en inspirerend, op andere plaatsen maken ze als het ware deel uit van het landschap of zijn ze verstoken in verborgen hoekjes of steden.

Hadrian Wall
Praktisch:
Met de boot vaar van Amsterdam naar Newcastle en dan kun je in 7 dagen de muur lopen.
De route is onder verdeeld in 7 etappes en is in totaal ongeveer 145km. De 7e kun je zowel op de eerste als de laatste dag lopen. Ook de waypoints van campings in winkeltjes staan erop. Er zijn er meer maar deze zijn door ons bezocht.

Hadrian Wall
Via de officiële site van de Hadrian Wall kun je eigenlijk je hele tocht plannen.
Je kunt er kaarten/adressen en geschiedenisboeken bestellen en heel erg veel hotels, BB, campings e.d. per plaatsje vinden.
Heel informatief met alle mogelijkheden en prijzen. Ook busschema's en openingstijden, restaurants en zelfs drinkwaterpunten kun je er vinden. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Hadrian Wall

Wil je ons wandelverslag lezen kijk dan op onze website.

Wij hopen dat je even veel wandelplezier zult hebben als wijzelf.

Hadrian Wall

Terug naar overzicht