Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6087 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Wandelroutes Overig ::
 
 
Naam v/d route: Merana, sentiero 575
Startplaats: Merana
Afstand: 11 km
Geplaatst op: 08-03-2012
Start CoŲrdinaat: N 44.519010   -   E 8.295640
Honden? Het is toegestaan om de hond mee te nemen tijdens deze wandeling
Merana, sentiero 575 Wandeling in een lus op de "calanche", typische rotsformaties, van Merana. Af en toe kom je op het pad een afslag tegen die het mogelijk maakt om een korter parcours te volgen.

Vanaf de parking van de Pro Loco wandel je langs de parochiekerk richting dorp. Op de hoofdweg sla je rechtsaf tot aan de bar. Net daar voorbij zie je een wegje naar rechts. Je volgt dit geasfalteerd weggetje, wandelt onder de spoorweg door. De weg blijft geasfalteerd tot aan Cascina Valle, een groot boerenerf.

Merana, sentiero 575
Voor je daar komt zie je een afslag naar links waar het natuurpad start. Het pad begint met een zachte klim en je komt terecht in een gemengd bos. Op een zeker ogenblik kom je op een stukje grasveld van waar je uitzicht hebt op de vallei van Montaldo di Spigno.
Het pad begint echt te stijgen tot op de heuvel van San Fermo, waar de gelijknamige Middeleeuwse toren staat. Hier loop je eventjes op het asfalt en begint de weg te dalen.

Je bent nu ook in de buurt van Agriturismo Verdita (www.verdita.com). Wie wil kan dus op dit punt de wandeling starten in plaats van in het dorp. Je eindigt dan wel met een steile klim !

Op het kruispunt met het kapelletje en houten kruis sla je rechtsaf, na ca. 10 meter zie je links een wandelpad. Hier sla je af en daal je door het bos en langs "calanche". Je komt terecht in een open veld, in een zone die door de boeren als "arme gronden" werd bestempeld. Door de aanwezigheid van de "calanche" was dit gebied weinig productief. Het pad loopt langs een paar velden (dit staat duidelijk aangeduid) en verbreed wat. Je komt bij een smal riviertje (let op voor natte voeten na regenperiodes!) waar je normaal makkelijk over kunt.
Wanneer je op de geasfalteerde weg komt, sla je linksaf, richting een huizengroepje "Cascine Varaldi". Je slaat rechtsaf in het begin van het gehucht, tussen een paar huizen door (je zult de indruk hebben iemand zijn tuin in te lopen, maar maak je geen zorgen, het pad loopt verder en staat aangeduid).

Het parcours loopt nu naar boven op de "calanche" en begint sterk te stijgen. Dit is een fascinerend gedeelte van de weg, als je niet teveel buiten adem bent om het te beseffen. Vroeger werden deze paden gebruikt door de bewoners van de huizen.

Na een poosje zul je een afslag tegenkomen, de variante 575B naar rechts die je de kans biedt om terug te keren naar Merana. Wil je de volle 10 km wandelen, dan blijf je gewoon verder stijgen.

Even later bereik je een meer bebost gedeelte en wandel je langs heel aparte geologische rotsformaties, gekend als "Murion". Deze rotsformaties zijn ontstaan omwille van de eroserende kracht van het water waardoor allerlei aparte vormen zijn ontstaan.

Even later kom je op de grens tussen de provincies Alessandria, Asti en Savona, maar daarvan vind je niets aangeduid hoor. Nadat je het kruispunt bent overgestoken dat loopt naar de Langa Astigiana in zone Pian del Verro (variante 575D), begin je zachtjes te dalen op een muilezelpad dat door een kastanjebos loopt.
Wanneer je een weggetje kruist, blijf je afdalen. Je komt langs een aantal wijngaarden en het pad is nu af en toe gecementeerd. Even later kom je weer op het asfalt terecht. Hier zijn weer verschillende huizengroepjes: Cascine Ghertriti en Scaglino en even verder Cascina Galli.
Merana, sentiero 575
Volg het pad linksaf dat richting "calanche" voert. In de lente is het contrast tussen het maanachtige landschap en de lavendelvelden en andere kruiden, indrukwekkend. Let goed op de aanduidingen in combinatie met de stafkaart !
Op een zeker ogenblik kom je weer een paar grappige "murion" tegen. Sommigen hebben door de mensen hier zelfs een naam gekregen, omdat hun vorm doet denken aan een dier.

Op het kruispunt houdt je rechts aan en vervolg je het pad door het bos richting "Monte di Mezzo". Hier kom je de variante 575A tegen, dat gebruikt wordt door MTB experts en verder stijgt richting provincie Asti.

Voorbij Monte di Mezzo begint er een lange afdaling langs de kam en de calanche, van waaruit je geniet van de prachtige vergezichten. Het pad gaat over in een asfaltweg ter hoogt van het huis "Cascina Bruciata" en daalt verder af tot aan het eindpunt, de Pro Loco.


Opmerking:
Deze route is geplaatst zoals hij is ingezonden, en is niet gecontroleerd door GPStracks.

Deze GPSroute is u aangeboden door:     Agriturismo Verdita
 
     Er zijn nog geen reacties op deze route aanwezig.  
 
Reactie op deze route Toevoegen 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Bruggen tocht rond om Ko
 Nachtwacht Luttenberg
 Etsch Adige fietsroute
 Liempde tot Neuerburg en
 Wandelen door de bergen
 Lahnstein naar Nassau en
 Rondje om Markelo
 Lahnstein-naar Niederwer
 Sallandse Heuvelrug en T
 Elfstedentocht 2018
 rondje Zenderen - Gietho


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com